Plus Ultra Groningen › Campus Groningen

Plus Ultra Groningen

2020-2021

Plus Ultra Groningen

Plus Ultra Groningen

Kadans Science Partner gaat een nieuw multi-tenant gebouw ontwikkelen op Campus Groningen. Het nieuwe gebouw, Plus Ultra Groningen, is bedoeld voor bedrijven en instellingen die onderdeel willen uitmaken van het ecosysteem van de Campus. De bouwkavel voor de nieuwe ontwikkeling ligt op de noordelijke helft van Zernike Campus.

 

Katalysator voor innovatie

‘Plus Ultra’ betekent “steeds verder”, als verwijzing naar de gedrevenheid om te blijven innoveren en verbeteren. Dit nieuwe multi-tenant gebouw biedt op maat gemaakte accommodatie voor startups, scale-ups en innovatieve bedrijven. Het gebouw werkt als een katalysator voor innovatie en stimuleert samenwerkingen tussen bedrijven, kennisorganisaties en onderwijsinstellingen. De kracht van een multi-tenant gebouw is onder andere het delen van faciliteiten. Alle faciliteiten in het gebouw worden dan ook zo veel mogelijk voor alle gebruikers ter beschikking gesteld. Door deze gedeelde faciliteiten en ‘meet & greet’ ruimten worden persoonlijke ontmoetingen gestimuleerd. Zo wordt er een uniek ecosysteem gecreëerd waarbinnen bedrijven zich sneller kunnen ontwikkelen.

Planning

Kadans Science Partner hoopt begin 2020 te starten met de bouw. DNV GL zal de eerste huurder worden. Er zijn nog volledige vloeren beschikbaar voor nieuwe huurders, zowel voor kantoor als voor laboratorium functies.

Kadans Science Partner investeert in, ontwikkelt en beheert vastgoed voor kennisintensieve bedrijven en instellingen. Op en nabij science parks en universiteitscampussen creëert Kadans open en innovatieve ecosystemen.