Innovatiecentrum › Campus Groningen

Innovatiecentrum Avebe

Gereed

Innovatiecentrum

Innovatiecentrum Avebe

Avebe, de RUG en projectontwikkelaar Triade zijn medio 2016 tot overeenstemming gekomen over een nieuw te bouwen innovatiecentrum op Zernike Campus Groningen. Het betreft een volledig innovatiecentrum met onder meer een laboratorium, een proeffabriek, kantoren en een klanteninnovatiecentrum. Ook zijn er afspraken gemaakt over de samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek.

De coöperatie Avebe is een wereldwijd opererende onderneming die producten levert op basis van aardappelzetmeel en aardappeleiwit voor toepassingen in voeding, diervoeding, papier, bouw, textiel en kleefstoffen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Veendam, Nederland.

De vestiging van Avebe op Zernike Campus betekent een grote impuls voor het innovatieve en ondernemende klimaat van Campus Groningen. Avebe gaat naast de samenwerking met de RUG, ook samenwerken met de Hanzehogeschool en met andere bedrijven in de agro-foodsector die gevestigd zijn op Campus Groningen.

Innovatiecentrum

Naast eigen ruimte voor kantoren en onderzoek, wordt er in het nieuw te bouwen complex ook een ruimte ingericht voor start-ups. Deze biedt mogelijkheden voor studenten en innovators om eigen initiatieven verder te ontwikkelen. De nieuwe locatie op Zernike Campus biedt straks onderdak aan circa 100 Avebemedewerkers in R&D en Marketing. Dit innovatiecentrum wordt gebouwd tussen de Prof. Uilkensweg en De Mudden. De daadwerkelijke verhuizing staat gepland voor eind 2017.

Kennis bundelen

“Door de kennis binnen Avebe beter te bundelen én de samenwerking met een belangrijke partij als de RUG op te zoeken, kunnen we grote stappen zetten wanneer het gaat om innovatie. En mede dankzij de inzet van provincie en gemeente kan dat ook gewoon in onze eigen regio. Het nieuwe innovatiecentrum geeft de kans om onze kennis ook te laten zien aan onze afnemers, een prachtig visitekaartje voor Avebe én de regio, waar we trots op kunnen zijn”, aldus Financieel directeur Ed Kraaijenzank van Avebe.

Voor meer informatie, zie www.avebe.nl

Foto: eigendom Innovatiecentrum

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: