Innovatiecentrum Engineering & Chemistry › Campus Groningen

Innovatiecentrum Engineering & Chemistry

Innovatiecentrum Engineering & Chemistry

Innovatiecentrum Engineering & Chemistry

Een plek waar ruimte is voor groei en samenwerking, waar de faciliteiten beschikbaar zijn, waar men R&D en startups zacht kan laten landen en waar bedrijven het innovatieklimaat van Campus Groningen kunnen proeven. Het zijn ingrediënten van de Innolab-formule, gehuisvest in Innovatiecentra op de Campus. Naast Innolab Chemistry (1.0) en Innolab Agrifood, worden de plannen voor Innolab Chemistry (2.0) en Innolab Engineering concreet. Beide innolabs vestigen zich respectievelijk in Innovatiecentrum Chemie en Innovatiecentrum Smart Engineering.

Ondernemers stimuleren en faciliteren

Innolabs zijn incubators met een open innovatielab, gehuisvest bij een zogeheten anchor tenant: een kennisintensief bedrijf die samenwerking en gedeelde faciliteiten stimuleert, allen ten behoeve van nieuwe innovaties. In de Innolabs zijn de factoren aanwezig om ondernemers te stimuleren als het gaat om innovatie en R&D; met high-end werkplaatsen, modulaire labs, innovatieve apparatuur, productontwerp en prototype labs, kantoorruimte, vergaderruimten en netwerkmogelijkheden.

Alle betrokken partijen bij Innovatiecentrum Chemie en Innovatiecentrum Smart Engineering zijn enthousiast. De innovatiecentra bevinden zich nu in ontwerpfase.

Interview Dagblad van het Noorden

Lees ook het artikel in het Dagblad van het Noorden van 9 november 2019 over dit nieuw te bouwen Innovatiecentrum, met interviews met Annet de Vree, Community Manager van Campus Groningen en met Deepak Halenahally Veeregowda van toekomstige bewoner Ducom Instruments.