OV-probeerkaart › Campus Groningen

OV-probeerkaart

OV-probeerkaart

OV-probeerkaart

Altijd in de auto naar je werk op de Campus, en onbekend met de alternatieven die het openbaar vervoer je kan bieden? Dan is de OV-probeerkaart misschien wat voor jou. Met deze kaart reis je drie weken lang gratis met het openbaar vervoer naar je werk in Groningen.

Ben jij gewend om dagelijks met de auto van en naar je werk op de Campus te reizen? Als dit op al jouw werkdagen het geval is, biedt Groningen Bereikbaar je de kans om eens iets anders te proberen. Met de OV-probeerkaart test je drie weken lang hoe het is om met de bus of trein naar je werk te reizen. Voor meer dan de helft van de automobilisten geldt namelijk dat ze een evengoed of zelfs beter reisalternatief hebben met het openbaar vervoer. Omdat lang niet iedereen zich daar bewust van is, helpt Groningen Bereikbaar je slim op weg.

Hoe werkt het?
Vul in het formulier op de site van Groningen Bereikbaar in op wat voor wijze je gebruikelijk naar je werk reist. Groningen Bereikbaar zoekt vervolgens uit welke geschikte OV-alternatieven er voor jou zijn. Binnen twee werkdagen na het invullen ontvang je vervolgens een ‘OV-reisadvies op maat’ en, als het advies je aanspreekt, een OV-probeerkaart.

De OV-probeerkaart
Met de OV-probeerkaart mag je drie weken lang gratis met het openbaar vervoer van en naar je werk reizen. Zo ontdek je vrijblijvend hoe het is om met het OV te reizen. Bevalt deze testfase goed? Dan helpt Groningen Bereikbaar je ook verder op weg met het uitzoeken van een geschikt OV-abonnement. Een mooie kans dus om zelf het OV te ontdekken voor woon-werkverkeer én tegelijkertijd bij te dragen aan de bereikbaarheid van de stad.

Wanneer mag ik deelnemen?
Om te mogen deelnemen moet je al jouw woon-werkritten met de auto afleggen en werkzaam zijn in de stad Groningen. Lees eerst de privacy- en productvoorwaarden. De OV-probeerkaart is te gebruiken voor reizen met alle Qbuzz en Arriva bussen, Arriva-treinen met bestemming Groningen en NS-treinen op het traject Beilen - Groningen (2e klas). Met behulp van de kaarten op deze pagina kun je alvast inschatten of er voor jou een geschikt alternatief is.