Met fiets of e-bike naar Zernike › Campus Groningen

Met fiets of e-bike naar Zernike

Met fiets of e-bike naar Zernike

Met fiets of e-bike naar Zernike

Een goed alternatief voor reizen met de auto is het gebruik van de fiets om op Zernike Campus te komen. Er worden diverse maatregelen genomen, die het nu nog gemakkelijker maken om snel en veilig per fiets naar de Campus te reizen. Waarom zou je reizen met de fiets?

  • Geen last van files of verkeersopstoppingen
  • Zeer flexibel in aankomst en vertrektijden
  • Met een e-bike of speed pedelec overbrug je snel grotere afstanden
  • De dagelijkse beweging is gezond
  • Fietsen is duurzaam

Bekijk hier de slimme oplossingen en mogelijkheden om met de fiets naar Zernike Campus te komen!

Slimme Fietsroutes naar Zernike
In de stad Groningen zelf liggen onder meer de twee Slimme Fietsroutes van het centrum en de Schildersbuurt naar Zernike Campus. Ze bieden studenten en docenten een snelle route zonder verkeerslichten. Ook helpen de Slimme Fietsroutes files op de ringweg tegen te gaan. Deze files ontstaan doordat automobilisten moeten wachten op de fietsers op de Zonnelaan. Bekijk de Slimme Fietsroutes op de website van Groningen Fietsstad.

Fietsen vanaf een P+R-terrein
Naar Groningen reizen met de auto, je auto gratis parkeren op een P+R en dan het laatste stuk fietsen: steeds meer mensen ontdekken deze mogelijkheid om naar je werk of afspraak op Zernike Campus te gaan. Zo ontloop je verkeersopstoppingen en krijg je een gezonde portie beweging. De P+R-terreinen in en om de stad Groningen hebben steeds meer voorzieningen om dit te stimuleren, zoals fietsenstallingen, fietskluizen, OV-fietsverhuur en Park & Bike. Op het P+R terrein van Hoogkerk staan ook afgesloten fietskluizen voor bedrijven: ook een handig hulp voor reizen naar de Campus! En helemaal handig: op P+R Reitdiep staan ook deelfietsen, die je de eerste 10 uur gratis kunt gebruiken, de Campus Cycle.

Campus Cycle
Handig: op en bij Zernike Campus staan 15 deelfietsen (Campus Cycles) voor je klaar!. Ze staan op P&R Reitdiep, bij Start-up City en Avebe. Door gebruik te maken van de Campus Cycle ben je niet alleen sneller op de Zernike Campus of elders in de stad, het is ook gezond en duurzaam. En bovendien: het gebruik is de eerste 10 uur gratis! De deelfietsen zijn voorzien van een slot die met een app te openen is. Als gebruiker van de deelfiets krijg je een inlogcode voor de app van het slimme slot. Met deze app kun je een fiets zoeken en het slot ontgrendelen. De fietsen zijn de eerste 10 uur gratis te gebruiken. Daarna kan je de fietsen tegen een bijdrage huren.  Na het gebruik van de fiets, meld je de fiets af en zet hem op slot op P&R Reitdiep, bij Avebe of Start-up City. Meer info vind je hier.

Aanbiedingen rijwielhandelaren
Verschillende rijwielhandelaren hebben kortingsafspraken gemaakt met Groningen Bereikbaar voor de aanschaf van fietsen en e-bikes. Je kiest zelf welke aanbieding voor jou het meest geschikt is. De aanbiedingen verschillen van een 'gratis pech-onderweg-verzekering' tot een aanschafkorting van 10%. Download vervolgens de voucher van de aanbieding en neem hem mee naar de winkel om hem te verzilveren.

Voor wie?
Iedereen die woont of werkt in Groningen komt in aanmerking voor de actie. Heb je vragen over de actie, neem contact op met Groningen Bereikbaar via: info@groningenbereikbaar.nl.