Bikeshare 050 › Campus Groningen

Bikeshare 050

Bikeshare 050

Bikeshare 050

Op 1 maart 2017 is in Groningen een proef gestart met een twintig slimme deelfietsen onder de naam BikeShare 050. De gratis fietsen zijn voorzien van een slot dat met een app te openen is. Het komende half jaar wordt het deelfietssysteem getest. De pilot is een initiatief van Groningen Bereikbaar. Er doen zes partijen mee aan BikeShare 050: het Noorderpoort, het Alfa-college, de Hanzehogeschool, de gemeente Groningen, de provincie Groningen en Groningen Bereikbaar. Iedere partij wijst een beperkt aantal gebruikers aan voor de proef. In totaal zijn er 20 deelfietsen beschikbaar voor 100 gebruikers.

App

Gebruikers van de deelfiets krijgen een inlogcode voor de app van het slimme slot. Met deze app kan de proefpersoon een fiets zoeken, tot vier uur van tevoren reserveren en het slot ontgrendelen. Na het fietsen zet de gebruiker de fiets op slot op een van de aangewezen punten in de stad, zoals scholen, overheidsgebouwen en P+R-terreinen en meldt hij de fiets af voor de volgende gebruiker.

Verspreiding en instructie

Als er te veel fietsen op één punt staan, zorgt WerkPro voor een betere verspreiding ervan. De re-integratieorganisatie doet ook de reparaties van de BikeShare 050. In de instructiehandleiding (pdf) staat alles wat je moet weten over het gebruik van BikeShare 050. Bekijk ook de flyer (pdf) en de poster (pdf) van BikeShare 050.

Voor meer info over deze slimme deelfietsen, kijk dan op www.groningenbereikbaar.nl