Werkzaamheden Sint Jansstraat en Turfsingel › Campus Groningen

Werkzaamheden Sint Jansstraat en Turfsingel

Gereed

Werkzaamheden Sint Jansstraat en Turfsingel

Werkzaamheden Sint Jansstraat en Turfsingel

Van maandag 9 september t/m vrijdag 22 november 2019 vinden werkzaamheden plaats rond de Sint Jansstraat en de Turfsingel/Schuitendiep. In deze periode worden de Sint Jansstraat, de Turfsingel en de Sint Jansbrug in fases afgesloten. De werkzaamheden hebben te maken met de herinrichting van de Sint Jansstraat, als onderdeel van het project Aanpak Binnenstad 050.

In de eerste fase, van 9 september t/m 11 oktober, worden de Sint Jansstraat en de oostzijde van de Turfsingel/Schuitendiep afgesloten. De westzijde van de Turfsingel/Schuitendiep wordt van 14 oktober t/m 22 november afgesloten. In het weekend van 25-27 oktober is de Sint Jansbrug dicht. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van het UMCG, zeker ook voor fietsers.

Aanpak Binnenstad 050

De werkzaamheden aan de Sint Jansstraat en Sint Jansbrug zijn onderdeel van het project Aanpak Binnenstad 050. De binnenstad wordt de komende jaren aantrekkelijker, toegankelijker, veiliger en beter bereikbaar gemaakt. Er komt meer ruimte voor voetgangers en fietsers en bussen verdwijnen van de Grote Markt (er komt o.a. een halte aan de Turfsingel). Lees en bekijk meer over de plannen over de herinrichting van de Sint Jansstraat.

Copyright foto: provincie Groningen