Werkzaamheden en omleidingen entrees Zernike Campus vanaf 3 juni › Campus Groningen

Werkzaamheden en omleidingen entrees Zernike Campus vanaf 3 juni

Werkzaamheden en omleidingen entrees Zernike Campus vanaf 3 juni

Werkzaamheden en omleidingen entrees Zernike Campus vanaf 3 juni

Houd rekening met zo'n 5 minuten extra reistijd

In de zomer van 2019 vinden noodzakelijke werkzaamheden plaats van WarmteStad en Upgrade Zernikelaan. Van 3 juni tot 31 augustus brengt dit wegafsluitingen en omleidingen met zich mee bij de hoofdentree en langs het Jaagpad (Reitdiep). Bezoekers die per fiets de Campus betreden, moeten rekening houden met zo’n 5 minuten extra reistijd.

Houd rekening met omleidingen

Tijdens de hele zomer 2019 vinden werkzaamheden plaats op de Zernike Campus. Aan alle bezoekers van de Zernike Campus het volgende advies:

 • Vertrek op tijd
 • Volg de eventuele omleidingen
 • Fiets vooral via de Zernike Route Park Selwerd
 • Houd rekening met zo’n 5 minuten extra reistijd
 • Bekijk voor vertrek wat de actuele omleidingen zijn via [www.rug.nl/GroundbreakingWork].

Overzicht werkzaamheden

​​​​

 • WarmteStad: werkzaamheden op Jaagpad
  Tussen 3 juni en 31 augustus 2019 voert WarmteStad werkzaamheden uit bij het Jaagpad. In deze periode is het Jaagpad en ook het Blauwbrugje afgesloten voor fietsers en voetgangers (zie rode stippellijn op onderstaande kaart). In week 23 (3 – 9 juni) begint Enexis met het verleggen van de gasleiding. Als dit gereed is, gaat WarmteStad van start met de aanleg van het warmtenet tussen Zernike en de Planetenlaan.
 • Voorwerk Upgrade Zernikelaan: fietspad westzijde (langs Aletta Jacobshal) vernieuwd
  Van 3 t/m 21 juni 2019 wordt ter voorbereiding alvast het fietspad langs de Aletta Jacobshal vernieuwd. Ook worden kabels en leidingen verlegd. De Aletta Jacobshal blijft bereikbaar.
  Dit voorwerk is nodig, zodat het project aan het einde van de zomer – wanneer de Campus weer druk bezocht wordt - niet onnodig uitloopt.
 • Afrit Ring Noord gestremd
  Van woensdag 19 juni 07.00 uur tot zaterdag 22 juni 16.00 uur is de afrit vanaf Ring Noord (zuidzijde) naar Zernike Campus/Paddepoel gestremd. Verkeer vanaf Ring Noord richting Zernike/Paddepoel/Selwerd wordt omgeleid via afrit de Hoogte en vervolgens via de noordzijde van Ring Noord terug naar afrit Zernike Campus. Verkeer vanaf Ring West richting Zernike wordt omgeleid via de Pleiadenlaan.
 • Upgrade Zernikelaan Zuid
  Van 1 juli tot 25 augustus 2019 zullen bij de hoofdentree van de campus de wegen, fietspaden en de afritten van de ringweg worden vernieuwd. Ook worden verkeerslichten geplaatst bij de afritten. De fietspaden langs de Zernikelaan worden beurtelings aangepakt. Er wordt gestart met de Westzijde (langs de vijver van de Aletta Jacobshal).
Wegafsluitingen en omleidingen vanaf 3 juni 2019. De routes in rode stippellijn zijn geheel afgesloten
Wegafsluitingen en omleidingen vanaf 3 juni 2019. De routes in rode stippellijn zijn geheel afgesloten

Over Upgrade Zernikelaan

De gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) werken samen aan de verbetering van de verkeerssituatie en de uitstraling van de Zernikelaan. Het wordt groener, veiliger en aantrekkelijker. Dit project heet Upgrade Zernikelaan. Eind 2021 moet de uitvoering gereed zijn.