Bouw Bytesnet Datalab en Datacentrum › Campus Groningen

Bouw Bytesnet Datalab en Datacentrum

Gereed

Bouw Bytesnet Datalab en Datacentrum

Bouw Bytesnet Datalab en Datacentrum

Bytesnet bouwt op Zernike Campus, tegenover EnTranCe, een nieuw datalab en datacentrum. Met partners en klanten ontwikkelde het bedrijf een uniek concept bestaande uit een combinatie van een geavanceerd datacenter en een innovatief datalab. Primeur voor Nederland: het geheel wordt vanaf ontwerp tot aan de realisatie aardbevingsbestendig gebouwd.

Update bouwwerkzaamheden januari 2018

De vergunning voor de bouw is binnen. De aannemer is op 6 december 2017 begonnen met de bouw van het fundament. Uiteraard zijn de palen niet de grond in gestampt maar er voorzichtig in gedraaid. Dit levert een minimale verstoring in de bodem en in de omgeving op. Volgens verwachting zal het gebouw in Q3 van 2018 gereed zijn. 

Update bouw oktober 2018

d'Root nadert zijn voltooïng en oplevering. De officiële opening staat gepland op 14 november 2018.

Bouwvorderingen datalab Bytesnet op Campus Groningen

Bouwvorderingen datalab Bytesnet op Campus Groningen

Over het Datalab

Het wordt een spraakmakend, futuristisch en uitnodigend gebouw. Bytesnet kiest er namelijk voor om met het gebouw en de faciliteiten een bijdrage te leveren aan de ICT-infrastructuur en de ambities van Noord-Nederland. Van de in totaal 5.000 m2 oppervlakte is ongeveer de helft bestemd voor de datavloer: daar komen de servers te staan met de data en computersystemen van klanten. 1.000 m2 is nodig voor technische ruimtes. Dan blijft er 1.500 m2 over voor de kantoren van Bytesnet zelf en de werk-, presentatie-, onderzoeks- en testruimtes die straks beschikbaar zijn voor klanten en partners, waaronder diverse kennisinstellingen en innovatiewerkplaatsen uit de regio. Dat laatste vertegenwoordigt het Datalab.

Voor meer informatie over deze nieuwbouw, klik hier.