Afsluiting fietspad Selwerd week 51 › Campus Groningen

Afsluiting fietspad Selwerd week 51

Gereed

Afsluiting fietspad Selwerd week 51

Afsluiting fietspad Selwerd week 51

Van maandag 18 t/m vrijdag 22 december vinden er werkzaamheden plaats aan de verlichting en het groen in het park Selwerd. Hierdoor zal het fietspad (Wilgenpad), onderdeel van de 'Slimme Fietsroute Zernike', afgesloten zijn in deze periode.

Groenplan

De kap van zeven populieren voor atlethiekvereniging Astrea aan het Wilgenpad vindt plaats vanaf maandag 18 december t/m vrijdag 22 december. Ook zullen de stobben worden gefreesd zodat de weg vrij is voor de plaatsing van de nieuwe lichtmasten en de nieuwe bomen.  Tussen 9 en 15 uur worden de fietsers omgeleid. Buiten deze uren is het fietspad toegankelijk.  Op vrijdag 15 december worden vooraankondigingsborden geplaatst aan beide zijden van het park.

Verlichting

Inmiddels is de verlichting aan de noordzijde van het park vervangen door LED verlichting. Vrijdag 15 december worden de laatste werkzaamheden afgerond. Half januari worden de lichtmasten in het zuidelijke gedeelte van het park vervangen en wordt er nog 1 verlichtingsmast bijgeplaatst op de kruising met de Eikenlaan. Het verlichtingsniveau is in de huidige situatie voldoende en met de extra mast wordt de fietsoversteek extra geaccentueerd.