Aanleg mantelbuizen › Campus Groningen

Plaatsing van mantelbuizen bij Zonnelaan, Zernikelaan, Noordelijke ringweg

Gereed

Aanleg mantelbuizen

Plaatsing van mantelbuizen bij Zonnelaan, Zernikelaan, Noordelijke ringweg

Vanaf dinsdag 11 juni 2019 gaat de firma Broekema Wegenbouw in opdracht van de gemeente Groningen verder met het aanbrengen van mantelbuizen onder de wegverharding in de Zernikelaan, gedeelte tussen de Zonnelaan en Blauwborgje. Dit zijn mantelbuizen waarin in de toekomst bekabeling komt voor openbare verlichting en verkeerslichten.

De eerste twee dagen (dinsdag 11 juni en woensdag 12 juni) worden de mantelbuizen 1 t/m 5 aangebracht. Deze mantelbuizen liggen buiten de Zernike Campus op de Zonnelaan. De uitvoering van deze mantelbuizen zal plaatsvinden tussen 21.00 uur in de avond en 06.00 uur in de ochtend. De overige dagen zullen de werkzaamheden plaatsvinden tussen 22:30 en 6:00; dit om mogelijke geluidshinder richting oa. de Aletta Jacobshal te voorkomen.

Afzettingen en omleidingen
Firma Broekema zal om 22.30 uur met de werkzaamheden beginnen en ze zullen om 06.00 uur de weg weer vrijgeven voor al het verkeer. Voorafgaand, om 22.00 uur, worden de tijdelijke verkeersafzettingen en omleidingsborden op de weg geplaatst. Tijdens het aanbrengen van deze mantelbuizen zullen er in 1 richting verkeersmaatregelen van toepassing zijn. Van 21.00 uur tot 01.00 uur zullen er nog bussen rijden over de Zernikelaan. Deze worden met verkeersbegeleiders langs het werkvak geleid. Fiets- en autoverkeer wordt omgeleid.

 

Planning

De werkzaamheden voor mantelbuizen 1 t/m 11 vinden plaats in week 23 en 24 (3 t/m 16 juni 2019). Week 25 en 26 worden er ook mantelbuizen gelegd. De afronding van dit project staat uiterlijk op dinsdag 25 juni in week 26 gepland.

In de week van 27 mei  (week 22) zijn in de nacht van maandag op dinsdag en de nacht van dinsdag op woensdag de mantelbuizen 7, 8 en 21 reeds succesvol aangebracht.